Διεύθυνση επικοινωνίας

 

Παραδείσου  29

Παράδεισος  Αμαρουσίου

 

Τηλ: 211-011-7859


Κιν: 694-66-86-112

 

E-mail:

info@musicgarden.gr

Music Garden

Το Music Garden είναι ένα πρωτοποριακό μουσικό εργαστήρι το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Τα εξειδικευμένα προγράμματα που προσφέρει το εργαστήρι, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ατόμου, βοηθούν το άτομο να γνωρίσει και να αγαπήσει τη μουσική μέσα από δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν την έκφραση του εαυτού και την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

 

 

Αξίζει να γνωρίζετε!

Kάθε άνθρωπος γεννιέται με μία έμφυτη μουσικότητα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας και δεν έχει καμία σχέση με τα ιδιαίτερα μουσικά χαρίσματα. Aπ’ τη στιγμή που γεννιόμαστε, χρησιμοποιούμε τους ήχους και τις κινήσεις μας σαν το πρώτο μέσο επικοινωνίας. Οι ήχοι και οι κινήσεις μας έχουν ρυθμό, ένταση, παλμό και τόνο. Με άλλα λόγια, έχουν μουσική. Επιπλέον επικοινωνούν συναισθήματα όπως η πείνα, η ευχαρίστηση, ο φόβος κτλ.

 

 

Η μουσική σχετίζεται άμεσα με την ανθρώπινή μας ύπαρξη. Για παράδειγμα, η ένταση, ο παλμός και ο ρυθμός βρίσκονται στους κτύπους της καρδιάς μας , στην αναπνοή μας , στις κινήσεις μας. Όταν γελάμε, κλαίμε ,φωνάζουμε ή όταν τραγουδάμε δημιουργούμε μελωδίες που έχουνε ένταση, ρυθμό και συγκεκριμένη διάρκεια.

 

Όλες αυτές οι οικείες συνδέσεις με τη μουσική παραμένουν αμετάβλητες σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από οποιασδήποτε ασθένεια ή αναπηρία, και δεν εξαρτώνται από το αν κάποιος έχει μουσική παιδεία ή γνώσεις.

 

Η φιλοσοφία μας

Η μουσική πρέπει να δίνει χαρά και να ενισχύει την αυτοέκφραση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο μέσα από την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, αλλά και μέσα από ποικίλες μουσικές δραστη-ριότητες μουσικοκινητικής , μουσικοθεραπείας, ομαδικού τραγουδιού και ελεύθερης μουσικής έκφρασης.  • To Music Garden γεννήθηκε μέσα από αυτό το σκεπτικό.
  • Δημιουργήσαμε εξειδικευμένα προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης και μουσικών δραστηριοτήτων, θέλοντας να αφυπνίσουμε και να καλλιεργήσουμε τη πολύτιμη παιδική δημιουργικότητα. Παράλληλα αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των μεγαλυτέρων, δημιουργήσαμε προγράμματα για όσους επιθυμούν να ξυπνήσουν τη συχνά ξεχασμένη ή θαμμένη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τον αυθορμητισμό.